loading...

SUPPORT

Home / SUPPORT

FAQ

Welke oplossing biedt Pieter Paul

Pieter Paul biedt een platform aan in de cloud. Het is schaalbaar en toegankelijk in diverse combinaties, afhankelijk van de behoeften van de verschillende doelgroepen.

Wat omvat een abonnement voor de galerie, museum, instituut, etc.?

Er zijn verschillende mogelijkheden die kunnen worden uitgebreid en aangepast naar uw wens.

 • aanwezigheid op Pieter Paul met praktische info, agenda, tentoonstellingen, …
 • Uw bezoekers kunnen Pieter Paul gebruiken als audio-toestel
 • Gemakkelijk CMS om alle aanpassingen zelf te beheren
 • Via de uniek beeldherkenningsfunctie-functie ontvangen de bezoekers extra info
 • U maakt deel uit van de Pieter Paul community
 • Uw bezoekers kunnen via Pieter Paul rechtsreeks posts/likes plaatsen op social media wat uw social media dan op zijn beurt kleur geeft.
 • U ontvangt elke maand een data-overzicht. Wie heeft uw pagina bezocht met alle personae (regio, leeftijd, etc.), op welke werken werd geklikt of werden gescand, hoeveel bezoekers, etc. Bruikbare info om uw marketingplan mee aan te vullen
 • Opname in onze nieuwsbrief, persmomenten, social media
 • Gebruik van beacons op uw locatie die kan helpen bezoekers in kaart te brengen, info streamen naar mobiel toestel (welkom in galerij x) of automatisch kan info geven als de bezoeker voor een werk staat. Ook hier is terug data van beschikbaar
 • Er zijn zeer veel uiteenlopende add-ons. We werken, naast ons standaardaanbod, graag in samenspraak met U iets uit op maat.

Wat houdt het platform in?

Het platform is een plek waar je via een webapplicatie informatie kan toegevoegen, die je op onze apps wil publiceren. Alles wat je aan informatie hebt toegevoegd, van kunstenaar tot multimedia kan je archiveren en later opvragen

Hoeveel tijd moet voorzien worden om de webapplicatie te vullen?

Dit is sterk afhankelijk van het aantal kunstenaars en hun werken die moeten worden ingevoerd. Daarnaast is het ook afhankelijk van de hoeveelheid aan informatie die de werken bevat. Als alle informatie, beelden en multimedia reeds digitaal zijn voorbereid, is het enkel copy-paste werk en kan de informatie heel snel toegevoegd worden. Voor je eerste 30-tal werken zou je kunnen rekenen op een halve dag werk.

Wie kan intekenen/inschrijven op de applicatie?

Pieter Paul richt zijn pijlen op de kunst- en cultuursector met aandacht voor beeldende kunsten. Kunstinstellingen die kunst willen ontsluiten zitten bij ons aan het juiste adres. We richten ons voornamelijk op digitale ontsluiting van kunst bij musea, galeries en (privé) verzamelaars. Maar we trekken dit ook open naar kunstenfestivals, veilinghuizen, kunstroutes, etc. Om kwaliteit te kunnen garanderen zijn er een aantal voorwaarden om in te kunnen stappen.

Krijgt iedereen toegang tot het platform?

Voorlopig zijn we enkel in Vlaanderen beschikbaar maar we mikken op de rest van België in 2017. Begin 2018 plannen we de internationalisering van Pieter Paul en zullen we onze pijlen richten op Parijs en Londen en wellicht ook Amsterdam & Rotterdam.

Het belang van kwalitatieve informatie

Het portaal wordt beschikbaar gesteld door bvba Le Théâtre Sécret. De curator is zelf verantwoordelijk voor het beheer van de collectie. Deze staat in voor het verzamelen van correcte, interessante informatie en kwalitatief beeldmateriaal.

Tegen betaling biedt bvba Le Théâtre Séecret diensten aan om de input in het portaal te ondersteunen. Zo kan een afspraak gemaakt worden om reproductiefoto’s te maken van de werken of kan er hulp ingeschakeld worden bij het invoeren van de informatie in het portaal.

Wat met auteursrechten?

 • Het is de verantwoordelijkheid van de partner kunstinstelling om uitsluitend werken (beeldmateriaal, teksten, …) te plaatsen op het platform waarvan de intellectuele eigendomsrechten (auteursrechten, merken, logo’s, tekeningen, domeinnamen, handelsnamen, …) hem toebehoren of daar toestemming heeft voor gekregen van de kunstenaar, curator of eigenaar.
 • De kunstinstelling verleent aan bvba Le Théâtre Sécret een gebruikslicentie, zodat wij het materiaal aan het publiek bekend kan maken, zonder rechten te schenden. Hierbij heeft de kunstinstelling verklaard geen inbreuk op de intellectuele eigendomsrechten van derden te maken.

Prijzen en formules

Voor info aangaande de abonnementen en prijzen stuur ons een mail op office@pieter-paulguide.com. We maken U graag een offerte op basis van een gesprek.

Een abonnement heeft U al vanaf 100€/maand.